Jeg hedder Vibeke Berith Elmbæk og jeg er DKK-uddannet opdrætter og bruger min hverdag på mine Corgi hunde som jeg bruger både til udstillinger og avl, samt meget andet sjov, bla. Corgi-træf og lign.

Hunde er min store lidenskab. Jeg er født og opvokset med hunde. Jeg har haft hunde siden jeg flyttede hjemmefra som 14-årig og har gået på hundeudstillinger siden 1985, hvor jeg startede med min første stamtavlehund,- en Golden Retriever ved navn Bonnie.

Jeg har haft kennel siden 2005, med opdræt af Berner Sennen hunde og nu Welsh Corgi Pembroke hunde, som jeg nyder udstillings,- og avlsarbejde med. Corgien er en skøn race, "en mellemstor hund på små ben, med mange samme dejlige karaktertræk som Berner Sennen hunden. Den elsker at arbejde både med sin krop og med sit hoved, og er faktisk en meget klog hund.

Jeg har taget opdrætteruddannelsen hos Dansk Kennel klub samt den udvidet opdrætteruddannelse samme sted, for at holde mig ajour med avl og alt andet som en kennel med opdræt indebærer.

Jeg nyder at gå på udstillinger med mine hunde og vil gøre det så længe både hundene og jeg syntes det er sjovt. Mit barnebarn Sheila deltager ofte i Barn Hund" konkurrence på nogle af årets udstillinger. Det er hun faktisk ret god til, og hun nyder at arbejde med hundene.

Ud over mine dejlige hunde er jeg mor til 5 pragtfulde piger: Britta, Louisa, Michella, Karina og Dina.

Jeg er også så heldig at være mormor til 7 dejlige børnebørn: Sheila og Shawn, Liam og Sia, Oliver, Rose og lille Miley. 

 

2011:Jeg købte min første Welsh Corgi Pembroke hund,- Dideriksen´s Egon Olsen,- hos Kennel Dideriksen. Egon Olsen blev hurtigt min soulmateog "mit livs hund" da han var en meget speciel hund for mig, vi havde et meget tæt og specielt bånd mellem os. 

2014 adopterede jeg en voksen tæve: Rehder´s Tanya, en skøn tæve på 8 år som akut stod og manglede et nyt sted at bo. Tanya døde desværre i en alder af 13 år og 8 måneder d. 1. December 2018 og efterlod et kæmpe tomrum og savn bag sig.

2015 fik jeg en lille Corgi tævehvalp, Dideriksens Hera. Hera's mor Dideriksens Ella er kuldsøster til min Egon Olsen.

2019 fik jeg en ny lille Corgi tævehvalp, Flying Corgis Bonnie Tyler, en lille sød tricolor pige. Bonnie blev udstationeret i 2021 hos en sød familie.

2021 (juli) beholdte jeg en skøn tævehvalp af eget opdræt fra Hera´s F-kuld: Elmbaek´s Frida.

2021, d. 1. oktober kom den mest frygtet dag,- jeg mistede min højtelsket Egon Olsen. 

Han døde desværre af en frygtlig sygdom som han åbentbart var født med ( Degenerative Myelopathie) som først kom i udbrud i en alder af 9 år. Han vil altid være savnet. Denne sygdom kan man teste sin hund for via en blodprøve, hvilket Egon Olsen fik foretaget,- og det er noget jeg vil gøre ved mine fremtidige avlsdyr og vil derfor kun fremadrettet bruge avlshanner som er testet for denne grusomme sygdom.

Sygdommen gør langsomt,- men sikkert,- hunden lam startende i bagbenene og går gennem bagkroppen op gennem resten af kroppen i løbet af forholdsvis kort tid. En hund som får stillet diagnosen "Degenerative Myelopathie" er oftes aflivet grundet sygdommen indenfor det første år efter diagnosen er stillet.

Egon Olsen fik stillet diagnosen medio februar 2021 og blev aflivet d. 1. oktober 2021, kort efter hans 10 års fødselsdag d. 9. September 2021.

Desværre er der ikke tilslutning fra hverken vores Welsh Corgi Klub eller mange andre opdrættere til at vi laver en test for denne sygdom som et krav til at få avlsgodkendt vores avlshunde her i Danmark, så jeg må jo bare passe rigtigt godt på når jeg skal finde en egnet og godkendt avlshanhund til brug på mine tæver. Hera er blevet testet og har ikke denne sygdoms gener i sig. Frida vil også blive testet for denne sygdom, og det vil alle mine fremtidige hunde også blive. Jeg vil gøre mit til at vi kan undgå denne grufulde sygdom i vores Corgis her i Danmark.

 

 

 

Mormors lille prinsesse,- Sheila til barn/hund konkurrence i ringen med Hera. De to er bare så gode sammen, de elsker virkelig bare at gå og arbejde sammen i rIngen. :-)